Konsekvenstänk, någon?

2021 tar vid där 2020 slutade. Med den äran. Trump uppmanar till protester som påminner om en statskupp, folkvalda/chefer åker till fjällen, Palma och Gud vet var. FHM, Skolverkets GD och skolministern levererar en otroligt luddig pressträff och andra politiker hävdar att det i det svenska pedagogskrået finns häpnadsväckande okunskap. Jag anar en brist på konsekvenstänk här.

Han som blev fotad inne på Kapitolium bärandes på någon form av piedestal, kommer nog att vakna upp och tänka ”hade jag kul igår”? Bevisen mot honom, och många andra, kommer vara TYDLIGA. Det går liksom inte att snacka sig ur det där. Vad konsekvensen blir för Kapitoliumstormarna vet jag inte. Men det blir en konsekvens.

De folkvalda/chefer som väljer att packa bilen/resväskan för att ta sig en tur till Sälen eller Palma – hur tänker de? ”Eftersom jag är jag så får jag åka, jag skiter i restriktioner, den här resan är nödvändig”. Chefen för MSB blev sparkad snett ner till vänster, till rummen som passande nog kallas ”Kyrkogården”. Och; Vem fan byter ens klockbatteri? I Gallerian? Konsekvens: Tappat förtroende för politiker. Som i sin tur kan leda till förlorat val. För en fjällresa eller klockbatteri. Arrogant.

Pressträffen den 7 januari med, bland annat, Anna Ekström och Peter Fredriksson kan ju bara stavas till ”fiasko”. Inga klara besked – eller jo – öppna fönster och vädra – var det närmaste ett klart besked vi fick. När frågetecknen är fler efter pressträffen, än det var innan – det skapar inte förtroende direkt. Konsekvens: Fler lärare kommer bli smittade av Covid-19.

Att kalla sig själv för pedagog i ena andetaget, och i nästa kalla pedagogskrået för ”häpnadsväckande okunniga” tyder, också det, på en viss arrogans och hybris. När blir en hel yrkeskår skottavla för politiker med ambitionsnivåer högre än Kenta och Stoffe på fultjack? Konsekvens? Förhoppningsvis att partiet hamnar under 4%-spärren i nästa val.

Summa summarum har alltså vuxna, välutbildade långt sämre konsekvenstänk än mina elever. Tur att det är de som ska ta över det här landet.

//Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.