Sätraskolan

Under rubriken ”Sätraskolan” kommer jag att berätta om det vi har gjort, och det vi gör just nu på skolan. Jag tänker att detta blir en reflektionsyta för mig, men också en plats för ”sharing is caring”. Förhoppningsvis blir fler skolor nyfikna på det vi har gjort, och då bokar vi in ett besök hos oss, inga problem. Jag tänker att vi tar detta i kronologisk ordning, med start i januari 2020. Häng med!

Januari 2020, del 1

Jag påbörjade min tjänst i januari 2020 på Sätraskolan, med uppdraget att undervisa OCH skapa ett arbetsflöde som var pålitligt och enkelt, för både elever och personal. Sätraskolan är idag en 1 till 1 skola med iPad, vi har således 800-900 iPad i systemet.

Det pedagogiska flödet som stadens tjänster erbjöd levde inte upp till vare sig enkelhet eller pålitlighet. Det skapades olika kanaler i Teams och personalen kunde se dessa kanaler i appen Teams. Dagen därpå kunde kanalerna vara borta, och INGEN visste var de hade tagit vägen. Pedagoger och skolledare la en ansenlig mängd timmar på att sitta i telefonkö till supporten, och upplevelsen var att de sällan fick den hjälp de behövde.

Jag gjorde ett räkneexempel på vad det kostade skolan att ha ett icke-fungerade pedagogiskt flöde. Här är räkneexemplet:

  • Pedagogerna kan inte komma åt sin planering, eftersom Skolplattformen ligger nere. Tid att planera om: 15 minuter
  • Skriva ut papper till eleverna (eftersom det inte går att jobba digitalt): Skrivarna funkar inte, för det är fel drivrutiner installerade. Tid att ta fram annat material: 15 minuter. 
  • Pedagogen ska skriva omdömen utanför plattformen (eftersom den ligger nere). Tid för att sedan få in omdömena i plattformen: 15 min
  • Teams har försvunnit efter migreringen. Tid att skapa om dessa och ringa support: 30 minuter
  • Pedagogerna som skickar mail till alla föräldrar får sitt konto spärrat för att ha skickat spam-mail. Hur ska man annars nå VH, plattformen ligger ju nere. Tid för att spärren ska släppa: 24h (som pedagogen inte kan maila under). Kostnad i tid: ja, du, säg det. Dagen efter finns det en del Mail att ta hand om. Tid: 15 min.
  • Sammanlagd tid pedagog/dag = 1,5h = 375kr. Vi räknar på att det är så här 3 dagar/veckan = 1125kr/vecka/pedagog 

Som ni märker har jag räknat LÅGT. Detta är för en pedagog. På en skola finns det ca 30 pedagoger. 

1125kr x 30 = 33750kr/skola/vecka.

Det finns runt 150 grundskolor i Sthlm. 33750 x 150 = 5062500kr/veckan. 

Det har varit mycket snack om vad Skolplattformen har kostat att bygga, men ovanstående uträkning är kostnaden som tickar på dagligen. Säkert finns det saker som har blivit bättre med tiden, men frågan är vi om vi har tid att leka med elevernas lärande, och pedagogernas mående. För faktum var att många pedagoger var stressade över att flödet inte fungerade.

Och så här kan vi inte ha det. I nästa del får du läsa om vad vårt första steg var.

Sätraskolan, del 2

Januari/februari

Pedagogerna och elevernas vardag MÅSTE präglas av ”Enkelt och pålitligt” – alltså tvärtemot de systemen vi har idag. Pedagogernas tid är alldeles för dyrbar för att de ska göra dubbla planeringar, ”i fall Teams inte fungerar”.

Men vilket system ska vi då använda? Ska vi alltså betala för ytterligare en tjänst? Vi utgick ifrån den uträkningen jag hade tagit fram, alltså vad det kostar att ha pedagoger sitta i kö till supporten och jämförde det med vad det kostade att köpa in den tjänsten vi nu har valt. Det visade sig att efter två veckor hade vi tjänat in de pengarna som pedagogerna satt i telefonkö eller skapade dubbla planeringar.

Vi har använt oss av den här tjänsten sen den 7 januari, och inte haft ett enda driftstopp, ingen har suttit i supportkö och alla har upptäckt hur kul det är med välfungerande digitala tjänster.

Vi har valt den digitala appen/webbtjänsten Showbie. I Showbie delar vi ut planeringar, presentationer, dokument, länkar etc. Eleverna lämnar in sina arbeten superenkelt, och pedagogerna ger feedback muntligt och skriftligt.

Både pedagoger och elever är nöjda med Showbie. Våra utvecklingspunkter nu handlar om vad formativ feedback är. Men DÅ kan vi ju äntligen börja prata om det skolan ska handla om – lärande. Och inte tekniska problem. Och det kommer våra elever att tjäna på. Hur länge orkar skolorna i Stockholm hänga kvar i ett system som har stora brister?

Nu känns vardagen enkel och pålitlig, och redan nu har vi alltså tjänat in det Showbie kostade att köpa in. Nu kan vi hålla fokus på det viktigaste – LÄRANDET!

I nästa inlägg kommer jag berätta om våra fortbildningsinsatser.

Till dess – sköt och sköt om er!

Generaldirektören Peter Fredriksson sa i nån intervju att digitaliseringen har gått framåt 5 år på två veckor. Det han syftade på kräver väl ingen vidare förklaring (hej Corona).

Många pedagoger har varit tvingade att omfamna digitaliseringens möjligheter, och för de har de senaste veckorna inneburit en stor omställning. Nu ska man hålla koll på inloggningar, undervisa på distans, skapa uppgifter som inte kräver elevens närvaro i klassrummet (slut på pappersstenciler) och dessutom måste man lära sig hur de digitala tjänsterna fungerar.

Andra pedagoger har tidigt insett digitaliseringens kraft och för de var detta ingen big deal. Det de pedagogerna gjorde var att finkalibrera sin undervisning. Resultatet blev en ÄNNU bättre undervisning.

Innan Corona hade vi en tanke på att hålla frivilliga fortbildningar på måndagar kl 15:00 – 16:00. Men just den tanken har vi släppt. Jag har istället byggt en site, där förklaringar till appar/tjänster finns i form av filmer och text. Pedagogerna har fått ett eget större ansvar för sin egen fortbildning. I och med den uppkomna situationen har den siten visat sig vara värd sin vikt i guld (OK, siten väger inte så mycket, men ni fattar vad jag menar).

Siten innehåller grunderna men också fördjupningar. Under den här karantäntiden har Showbie verkligen visat sin kapacitet. Grunderna är att få in eleverna i klasser och att dela ut material. Men appen har så mycket mer att erbjuda. Vi kan skapa elevportfolios med ETT tryck på skärmen, vi kan skapa grupper som passar utmärkt för grupparbeten, vi kan dela ut uppgifter där pedagogerna kan läsa in uppgiften/texten, allt är enkelt och pålitligt. Vill du kolla på siten hittar du den här!

Molntjänster i Stockholms Stad

Vi sliter fortfarande med att få till en vettig sparyta för våra arbeten vi (elever och pedagoger) skapar på våra iPads. Eftersom staden inte tillåter någon annan molntjänst än Microsoft så riskerar vi varje dag att elevernas arbeten försvinner från sin iPad. Ett exempel på detta: Om en elevs iPad tappar nätverket (och det händer ofta) så måste vi starta om elevens iPad, och då raderas alla arbeten som finns på elevens iPad, eftersom ingen iPad är kopplad till iCloud. Trots att detta har påpekats i två år till SLK (Stadsledningskontoret) så händer ingenting. Det som är ännu märkligare är att både iCloud och Google for Education finns i staden, men SLK hävdar att ”det skulle bli för rörigt för pedagogerna med fler molntjänster”. Helt plötsligt har vi blivit livegna, utan att kunna välja själva. På ALLA skolor finns det en otrolig kompetens som är i alldeles utmärkt kondition att välja molntjänst. Varför inte lita på den kompetensen? Varför bestämmer SLK vad som är bäst för oss pedagoger? Här finns det en hundkyrkogård att gräva upp.

Vad blir konsekvenserna av SLK:s beslut? Det första jag kommer att tänka på är att grymma pedagoger kommer att välja bort Stockholm och dess undermåliga IT-system. Pedagoger kommer att byta kommun för att komma till ett system som fungerar, och där den digitala stressen då också minskar. Men FRAMFÖR allt så drabbar dessa beslut våra elever. Tänk dig själv att du har skrivit ett arbete om världsreligionerna, arbetet har innehållit feedback-rundor, samtal, diskussioner och dessutom har du skapat förklarande filmer som väntar på att redigeras. En dag så tappar din iPad skolans nätverk, och den måste startas om. Allt arbete borta. Vad sänder det för signaler år 2020?

Pedagogernas IT-kompetens har flyttats upp ett par pinnhål, även om 5 år är att ta i. Tyvärr har inte de beslutande instansernas IT-kompetens flyttats upp ett enda pinnhål, de står fortfarande med huvudet i sanden och märker inte den framåtrörelse skolan och dess hårt arbetande hjältar står för.

Sköt er och sköt om er!