Tack för allt Skogås!

Tack Skogås

Nu är beslutet taget. Jag har sagt upp mig från Östra Grundskolan. Det har inte varit ett lätt beslut, och våndan har varit stor. Men energin är slut. Jag behöver ny input. Jag har under denna process haft, nästan daglig, kontakt med rektor Anna, och ingen skugga ska falla över henne. Hon har gjort allt för att jag ska ändra mitt beslut.

Jag har haft lite dåligt samvete för de nya sjuorna som kommer till Östra Grundskolan i höst. Jag vet att några elever har önskat att få mig som mentor (en stor ära för mig), och då beslutar jag mig för att lämna skolan. Hur skulle det kännas för dem? Men jag kan inte tänka så, jag måste sätta mig själv i första rummet.

Chanser får man inte, chanser tar man. Så nu tar jag chansen att satsa ännu mer på mina egna föreläsningar (stort tack till alla er som, redan nu, har bokat mig till hösten/vintern. Ni andra; se till att boka).

Har jag då gjort något för ungdomarna i Skogås? Ja, jag tycker det. Här är ett axplock:

Skola och fotboll

Jag har varit en av ledarna i fotbollsskolan under två omgångar. Jag har tränat pojkar födda -95. Vi vann Sanktan, tog brons i Futsal-SM och vann vår Pojkallsvenska serie. Det är en bragd med tanke på att vi mötte storklubbar som Örebro, Degerfors och Forward. Laget bestod till stora delar av Skogås-killar, där jag dessutom undervisade några av dem. Många av spelarna träffade mig oftare än de träffade sina föräldrar.

Jag har arbetat/praktiserat på Sjötorpsskolan, Vretskolan, Mörtviksskolan, Skogåsskolan och Östra Grundskolan. Det finns fortfarande elever som ringer/sms:ar och frågar om en MA-uppgift eller en fysikuppgift. Det tyder på ett visst förtroende. Och det är jag ruskigt stolt över! Min VFU gjorde jag på Mörtviksskolan, hos Lennart ”Sälen” Sällström, och fick jag lära mig allt som inte Lärarhögskolan tog upp i sin utbildning. Och det var mycket som inte togs upp där.

 

Tack 9B!

De sista tre åren har jag varit mentor för 9B. En stor klass (30 elever). Trots att jag har varit borta ibland på föreläsningar, och andra resor, har ni alltid välkomnat mig tillbaka. Vi har skrattat och bråkat, vi har skrikit och viskat, vi har upplevt och levt. Varje dag jag har fått hänga med er har varit en ära.

Tack vare er har utmärkelser och certifieringar regnat över mig (nåja). Tack vare er har jag fått åka till USA och föreläsa. Tack vare er har jag fått föreläsa i London. Och vilka makalöst roliga äventyr det har varit! Tack vare er blev jag utsedd till årets pedagog 2014. Evigt tacksam.

Tack vare er blev Hologrammen en succé. Ni har visat att ni är grymma på att designa toaletter. Ni är alla vana poddare nu. Ni är grymma filmskapare. Men viktigast av allt. Jag har fått 30 nya vänner. Sista resan med gänget till Fjärdlång, blev en höjdare! Tack för två magiska dygn och tack för alla minnen. Ni har alla en plats i mitt hjärta.

Tack!

Ett särskilt tack ska riktas till de ledarna jag har fått arbeta med genom fotbollen; Johan N, Johan W, Kjelle, ”Sälen”, Micke och sist men inte minst Nisse. Denna fantastiska människa som har gjort så mycket för så många ungdomar i Skogås. Han vann, tillsammans med Kjelle, priset som årets ledare i Huddinge Kommun. Alla glada stunder jag har delat med dig ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Ett minne som är särskilt starkt är vi gör 1-0 mot Huddinge och du springer med din långa, blåa ledarjacka fladdrande bakom dig. Du såg ut som Superman!

Ett stort tack till de jag har haft nöjet att arbeta med. Carena, Carina, Brännis, Rothen, Jocke, Larsa, Tobbe, Ania, med flera. Ni har lärt mig något nytt varje dag! Tack för det! Peter B, tack för att du trodde på mig för fyra år sedan. Anna, tack för att du har gett mig frihet att göra det jag är bäst på.

Ett sista GIGANTISKT tack ska riktas till alla fina, varma och härliga ungdomar som jag har haft möjlighet att lära känna under dessa år. Ni har format mig till den jag är idag.

Men nu är min tid i Skogås över. Som jag nämnde tidigare kommer jag att lägga ännu mer krut på mitt företag, men jag kommer också lägga mycket krut på min nya tjänst, på en annan skola, i en annan kommun. Vilken skola det rör sig om, får ni veta på onsdag.

Tack för att ni orkade att läsa denna text.

Sköt er och sköt om er!

Balkongvarma hälsningar

//Anders

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.