#ADE och annat kul

I Sverige blev 6st utvalda av Apple. Utvalda att gå en fyra dagars utbildning. Någonstans i Europa. Det var en fantastisk mötesplats för pedagoger som har utvecklat sin undervisning, med hjälp av den nya teknologin. Jag har fått nya vänner, som brinner för samma sak som jag gör. Det innebär att jag kommer att utvecklas. Och det gillar jag!

Föreläsningar/workshops

Under läsåret kommer jag att föreläsa en del, som en Apple Distinguished Educator. Hoppas vi ses på något av Apples event!

Men jag kommer också fortsätta med mina uppskattade föreläsningar/workshops. I augusti ska jag, bland annat, besöka Visättraskolan samt Källbrink/Stenmoskolan. Önskar ni att jag kommer till just din skola? Ring/sms:a/maila mig. Jag kommer att lägga ut rekommenadationsbrev från några av skolorna jag har arbetat med.

GlobalCOlab

Under förra läsåret gjorde jag och tre andra lärare ett globalt arbete tillsammans. Två av lärarna är från USA och en är från Malaysia. Vi gjorde ett arbete om ljudvågor. Eleverna tyckte arbetet var läskigt, nervöst, spännande och, till sist, mycket kul! Kommande läsåret är vi 30 NO-lärare runt om i världen som kommer att arbeta ihop. Vi har gett oss attan på att göra lärandet till en global angelägenhet. I augusti/september kommer vi att presentera den nya hemsidan – som kommer att bli ”one-of-a-kind”. Håll utkik! Här är den nya loggan!

global_4

Podcasts

Jag håller på att publicera Östra Grundskolans podcast #talasomking. Jag lägger ut 3 – 4 avsnitt om dagen. Jag hoppas ni lyssnar! Eleverna har levererat gripande och viktiga tal. Går att prenumerera på iTunes! Klicka här! 

Med all säkerhet kommer vi att skapa en, eller två, podcasts under det kommande läsåret. Stay tuned!

Två andra projekt

Jag har under våren/sommaren varit delaktig i två projekt som kommer att släppas under hösten. Just nu är det lite hemlighetsmakeri. Bägge projekten vänder sig till skolan, och är helt gratis att delta i. Jag beskriver projekten kort här nedan:

Ett av projekten kommer att handla om en hållbar livsstil, och här kan man som klass vinna en ansenlig summa pengar. I tävlingen handlar det om att involvera sociala medier. Dessutom får eleverna uttrycka sig genom sin kreativa ådra.

D<et andra projektet handlar om nutid, dåtid och framtid. När det gäller ett av de områden som vi använder varje dag, men inte tänker på att vi använder varje dag.

Gemensamt för bägge projekten är att det är kopplat till det centrala innehållet för grundskolan i olika ämnen. Varför inte arbeta ämnesövergripande med ett av projekten under höstterminen?!

Till sist……

Jag tycker ALLA ska läsa min gode vän Oscar Sembs artikel om hur viktigt det är med mjuka värden i skolan! Artikeln hittar du här! Och nu vill OECD att ”mjuka värden” ska ingå i PISA-undersökningarna. Läs mer här!

Sköt er, och sköt om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.