Vilken vecka! Vilken helg!

#postbett sprids som en löpeld på twitter just nu. Vad händer med alla intryck denna vecka gav? Jag gick och tänkte på det under den sista kvällen i London. 

Deltagarna från Huddinge samlades mellan 18-19 på fredagen för, som det så fint heter, nätverka. Många bra tankar och idéer flög runt i rummet. Några av oss fick delge våra tankar till de andra. Jag hoppas att vi i framtiden slipper diskussioner som ”varför ska vi ha Ipad i undervisningen?” och istället ställer oss frågan ”hur ska vi använda iPads i undervisningen”? För så här är det: IKT i undervisningen hjälper eleverna att ta nästa steg, bli mer kreativa och att de dessutom upplever det som kul är ju en bonus. MEN! iPaden får inte bli en dyr skrivmaskin och uppgifterna får inte bli likadana som de har varit sen 70-talet. Alltså 1870-talet. Därför måste vi som var i London försöka kollegialt dela med oss av de kunskaper vi kommer hem med. Dock viktigt att alla på skolorna vill lära sig mer, pröva nya sätt att undervisa och bidrar med sin nyfikenhet. För som någon sa under ett möte: ”Vill man inte, bidrar man inte”.

Under veckan hade jag förmånen att få träffa en mängd härliga människor, där Ida Söderman och Daniel Barker gjorde störst intryck på mig. Daniel föreläste om Peer Instructions, som jag provar fullt ut denna vecka. Jag jobbar nu på liknande sätt, men jag behövde få en uppdatering till 2.0, och det fick jag av Daniel. Tack för det! Ida bjöd in mig som en av föreläsarna till det härliga evenemanget #passet2015. Jag ska föreläsa om iTunes U, en läx- och provfri undervisning och formativ bedömning. Vi ses väl där den 13 april?!

Den 27 januari (alltså redan på tisdag) ska jag på gala. Huddinges bästa pedagoger ska utses. Jag är en av de nominerade. Så roligt! Jag tippar att Fröken Ann blir en av vinnarna!

Så kom igen nu! Nu tittar vi oss i spegeln allihopa, utvecklar vår undervisning och visar hur jävla bra svensk skola kan vara! #postbett

Sköt er och sköt om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.