ah va fan!

Ibland blir det mycket. Ibland blir det för mycket. Jag är inte vid ”för mycket:s” brant ännu. Nu har jag nämligen städat lite. 

56 filmer som ska ses och bedömas tar sin lilla tid. MEN i jämförelse att läsa 56 handskrivna dokument (som jag gjorde innan iPadens intåg) är värre. Jävligt mycket värre. Min inbox kändes som Mount Everest. Det blåste kallt bara jag öppnade locket på Macen. Men nu är det över. Rättat, kommenterat och klart! Och helvete vad eleverna levererar! Jag är impad! Vilken kämparglöd, kreativitet och idérikedom det finns!

Vad har hänt för övrigt då? Som vanligt en hel del. Jag har lärt mig Flubaroo och kan inte få NOG av detta fantastiska verktyg! Jag har denna vecka använt det i mina tre undervisningsgrupper. Eleverna älskar att resultatet kommer till dem, nästan, direkt.

Jag samarbetar med en lärare som undervisar i NO. Inget unikt så långt. Men han bor i LA och våra elever gör samma labb, filmar vad de gör och berättar på engelska vilka resultat de har kommit fram till. Eleverna i LA kommenterar sedan ”mina” elevers arbeten, och ”mina” elever kommenterar deras arbeten. Detta gör eleverna via appen ”VoiceThread”. Anledningen till citattecken runt ”mina” är att jag, stundtals, fått en verbal örfil om att det är skolans elever, och inte mina. Men jag tänker att om de är ”mina”, är det lite mer folkligt. Jag VET att jag inte äger dem. Men det blir ju så mycket lättare att skriva/säga mina.

En del föreläsningar är på G. Några skolor i Huddinge, ett par skolor i Stockholm, ett litet större gig släpps offentligt denna vecka, #passet15 i April. Kul att fler skolor tar steget in i IKT-världen!

Att jag signade upp mig för #blogg100 som innebär att jag ska blogga varje dag, i hundra dagar, med start 1 mars, var kanske ett misstag. Eftersom jag missade de två första dagarna. Men va fan! Två dagar hit eller dit. Kan ju inte vara hela världen.

Sköt er och sköt om er!

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.