Drömmen om ett yrke

Under min skolgång hade jag två drömmar. Att bli fotbollsproffs i Västtyskland och/eller bli journalist. Kan inte påstå att skolan på något sätt bidrog till att förverkliga dessa drömmar. 

Men jag gjorde ett ärligt försök. Gick på KOMVUX, där hade jag en lärare i svenska (Margareta), som inspirerade mig, gav mig tips och uppmuntrade mig att plugga journalistik. Sagt och gjort. Jag gick en kurs i journalistik, sökte året efter till journalisthögskolan, insåg att jag aldrig skulle komma in. Och efter lite ”om och men” har jag ändå hittat mitt yrke. MEN Margareta inspirerade mig, visade att hon trodde på mig. Det betydde mer än något annat.

I veckan hade jag, och ”min” klass, besök av en journalist. Han bevakar vårt toalettprojekt. Artikeln kommer i tidningen ”Södra Sidan” på lördag. Stay tuned! Vi har också bestämt datum för vår träff med politikerna. Torsdag 5 november, kl 10:30, och då kommer också ”Södra Sidan” vara där. Du är välkommen att höra av dig om du vill veta mer om upplägget.

Två siter

Imorgon släpps två siter jag har varit med och skapat. The Battery Challenge är en tävling för elever i högstadiet och gymnasiet. Eleverna ska skapa en film, där de förklarar/visar varför man inte ska använda engångsbatterier, utan istället använda uppladdningsbara batterier. Din klass kan vinna en rejäl slant! Häng på! Det blir kul!

Dessutom lanserar GlobalCOlab och TouchCast sin nya site. Och den blir GRYM! Den bygger på att man skapar #hashtags för det projektet man håller på med. Ett samarbete mellan 15 olika länder och klasser. Vill du veta mer? Hör av dig till mig!

Apple

På tisdag är det dags för årets Apple Leadership Summit på Fotografiska museet i Stockholm. Är du där, kom och hälsa! Vi kanske kan prata lite skolutveckling!

USA

I mitten av Oktober åker jag till USA. I New York ska jag besöka två skolor, och i Boston ska jag besöka en skola. Jag ska främst kolla på deras språkutvecklande arbete och hur de arbetar med matematik. Mer om detta senare! På grund av denna resa har jag tackat nej till att medverka på, bland annat, #SETTsyd och #passetsyd2015. Hoppas jag får chansen att träffa er nästa år på dessa grymma event.

Föreläsningar

Kul att så många vill att jag kommer till deras skolor och håller i föreläsningar/workshops. Dessa tillfällen är skräddarsydda för varje skola. Vill DU att jag besöker din skola, så är du varmt välkommen att höra av dig! Kontaktuppgifter hittar du högst upp här på hemsidan.

Trots att jag inte blev journalist eller fotbollsproffs, tycker jag om att skriva/filma och spela fotboll. Men jag gör inget av det som mitt levebröd. Men jag har i alla fall fått chansen att drömma om dem. Så tack Margareta!

Sköt er och sköt om er!

//Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.