Klimatet, tonen och boken

Som några av er kanske har märkt, har jag legat lågt här på bloggen, på twitter och på Facebook. Jag har i princip endast visat mig när jag och Daniel Gausel kör #enströmochgausel på Östra grundskolans Facebook-sida.

På twitter har jag gillat, och retweetar några inlägg och på Fejan har jag delat några sköna minnen och gillat några härliga inlägg (som oftast inte har med skola att göra). Jag är trött på allt hackande som finns på de sociala medierna. Alla förståsigpåare som tar för sig mer och mer. Som rackar ner på idéer och förslag. Oftast utan att själva vara särskilt konstruktiva. Klimatet på sociala medier är kallt. Iskallt. Och tonen har mycket kvar att önska. Att det finns de som skriver elakt, för att sedan radera sina tweets tyder på en viss ånger. Och på ett strutsbeteende.

Boken

Jag har fått den stora förmånen att få skriva en bok. Den ska handla om mitt sätt att vara, och arbeta, i klassrummet. Den utgår helt från mig själv och de som jag har tagit inspiration från. Det kan vara Dylan Williams och James Nottingham, men också från Lennart ”Sälen” Sällström. han var min fotbollstränare och min mentor när jag pluggade till lärare. Boken har arbetstiteln ”Läx- och provfritt klassrum”. Hoppas det retar någon. För jag har inte bett Twittermaffian om lov. Boken bygger på föreläsningen jag har får den stora äran att hålla några gånger under hösten. Föreläsningen heter #hannaochalice och baseras på två elever och deras skolgång. Boken släpps under våren, jag återkommer om exakta datum.

Projekt

På Östra grundskolan håller vi på med två projekt, ett stort och ett lite mindre. Det stora projektet har vi döpt till ”Sagor och myter”. Det är ett ämnesövergripande arbete där ämnena slöjd, svenska, teknik, bild är med. Eleverna kommer att läsa in sina sagor som podcasts. Släpps på iTunes under våren.

Det andra, lite mindre, projektet är The battery challenge . Det är en tävling där eleverna ska skapa filmer som har budskapet att uppladdningsbara batterier är bättre än engångsbatterier. Kul projekt som innehåller ämnesövergripande arbete.

Överraskningar

Jag vågar lova ett par överraskningar under den senare delen av hösten. Stay tuned!

PS. Jag är alltså kvar på Östra grundskolan.

Sköt er och sköt om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.