Ankdammen

Tja tja bloggen! Det var ett tag sen. Men nu är jag här igen. Efter en vecka som har varit full av trevliga möten och nya kontakter.

Veckan startade med en föreläsning på #passet2015 på Futuraskolan i Rotebro. En trevlig tillställning med en mängd grymma föreläsare, mingel och ett härligt boksläpp. Stort tack till Fru Söder som anordnade denna trevliga och givande kväll. Boken ”Surfplatta i skola och förskola” hämtar du här!

I torsdags var det dags för nästa föreläsning, nu på SETT på Kistamässan. Jag föreläste 13:45, exakt samtidigt som Beppe Singer,  och jag trodde således att det inte skulle dyka upp särskilt många själar på min föreläsning. Men se, det gjorde det! Stort tack till er som hoppade över Beppes föreläsning och kom på min!

Mina KeyNotes finns att se/hämta på Slideshare.

Nu till min tanke. Jag anser att vår lilla ”skol-IT-värld” är en ankdamm. Det är, nästan, alltid samma människor som går på föreläsningar, Ed-camps och SETT. Vi delar med oss, snappar upp en ny idé, provar, förkastar eller gillar, lär oss av varandra, twittrar, diskuterar, samtalar och utvecklas. MEN!!! Vi är för få. Jag tror det är bra om denna damm blir en sjö, för att växa till ett hav. De som egentligen behöver gå på dessa tillställningar är de som inte arbetar med de IT-lösningar som erbjuds. Det är också de som ska twittra, fråga, undra och få inspiration.

Så hur gör vi vår ankdamm större och mer tillgänglig? Dags att formativt bedöma vårt sätt att dela med oss av våra goda kunskaper, eller? Jag håller med om att det är upp till var och en att lära sig, vara intresserad och delta i samtalen. Men det är ju våra elever det handlar om, och de ska ju ha framtidens lärande redan nu. Har vi/eleverna råd att ha lärare som inte har den senaste mjukvaran installerad?

Sköt er och sköt om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.