Hösten är här

Jag tycker om hösten. Mycket. Som Winnerbäck sa:

”När hösten kommer och tiden gått för fort. När allt känns på rutin och redan gjort, ska jag samla mina krafter och göra nånting stort”.

På den skolan jag arbetar startar vi terminen med utvecklingssamtal. Ett framåtsyftande samtal med fokus på vad SKA hända och inte på det som HAR hänt. En bra start på läsåret. Mellan två samtal tittade jag på Lennart Bångs fantastiska ”Stå upp för de tysta”. En viktig film med ett tydligt budskap: Håll aldrig tyst!! Min första reflektion blir att vi vuxna måste vistas där eleverna är. Att stänga dörren för att fika är inte ett alternativ, fika tillsammans med eleverna istället. På måndag ska min mentorsklass se den. Med efterföljande samtal. Så klart.

Vad drömmer mina elever om? Vad ser de i spåkulan? Många elever längtar bort. Bort från Skogås. Kanske hänger den längtan ihop med tonårstidens känslostorm. Men den längtan måste tas på allvar. Då känner ungdomarna att de tas på allvar. Uppmuntra alla att följa sina drömmar. Och eftersom vi bara pratar om vad som ska hända på våra samtal, är det viktigt att eleverna känner att vi vuxna tror på dem.

Jag kan själv komma ihåg mina utv.samtal. Ångestfyllda. Läraren spände blicken i mig. Svett längs ryggen. Jag var ingen stjärna i plugget. Det visste jag. Men behövde verkligen läraren betona det? På varje utvecklingssamtal? Stort tack till morsan och farsan som trodde på mig.  Jag vill att eleverna ska känna att inget är omöjligt när det går från utv.samtalet. Stora frågan är: Lyckas jag? Det får framtiden och eleverna utvisa.

Ny design på hemsidan. Känns bra. Som en nystart på detta läsår.

I veckan kom mitt bevis på att jag är en ADE. Du hittar det här.

Jag har också blivit utsedd till Showbie Champion! Det finns två Showbie Champions i Sverige. Ärofyllt! Tack #showbie

Dessutom har  jag blivit utsedd till Book Creator Ambassador! Nu händer det grejor! Tack #bookcreator

Den 15-16 september befinner jag mig på Fotografiska Museet i Stockholm. Apple har hyrt delar av museet och vi som är ADE:s kommer att befinna oss där. Två av mina ADE-kollegor kommer att föreläsa. Hoppas jag får möjlighet att träffa många av er!

Jag ska nu knalla ut och sparka på de få höstlöv som har fallit.

Sköt er och sköt om er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.