Årets pedagog 2014!!!

Igår (tisdag 27/1) var det då dags för åretspedagoggala i Huddinge. Galan gick av stapeln på Huddinge Gymnasiet, och det bjöds på mat och dryck. Innan prisutdelningen var det mingel, nätverkande och eldslukarshow som gällde.

Jag var nominerad i kategorin ”Årets pedagog grundskola” tillsammans med fem andra grymma pedagoger. I just denna kategori delades det ut 2 priser till årets pedagog. Första vinnaren var Malou från Visättraskolan, och sen fick jag den stora äran att kliva upp på scenen! Juryns motivering:

Så här säger eleverna om Anders:

”Hans sätt att lära ut är magiskt”. ”Jag uppmuntras till att göra mitt bästa”. ”Han lär ut på ett sätt så att man förstår”. ”NO och Matte gick från att vara de ämnen jag gillade minst till att bli mina favoritämnen”. 

På något sätt hittar han alltid balansen mellan elevernas härkomst, bakgrund och framtid. Anders manifesterar den pedagogiska plattformen genom sitt sätt att undervisa. Han bryter ny mark och använder tillgänglig teknik – ett formativt arbetssätt som tar lärandet så långt som möjligt för alla elever. Svåra ämnen blir lätta och roliga, och han tror på alla elevers förmåga.  

Fantastiskt kul att bli uppmärksammad på detta sätt. Det fanns så mycket jag önskat att jag sagt där uppe på scenen igår kväll. Men det fanns inte tillräckligt med tid. Så jag säger det här och nu istället!

1) Tack till min familj, som orkar lyssna på alla knasiga/roliga pedagogiska idéer jag lanserar hemma.

2) Tack till ALLA elever jag har haft förmånen att träffa under mina år som lärare. Ni har format mig till den lärare jag är idag. Tack också till ”Sälen” på Mörtviksskolan, du har alltid trott på mig!

3) Tack till mina chefer Anna och Peter. Tack för det ansvar ni ger mig! #hursvårtkandetvara

4) Tack till mina arbetskamrater som vågar prova mina idéer!

Kul att två skolor i Huddinges utkanter fick två priser var. Östra Grundskolan vann årets pedagog (jag) och Carina Hafrén vann pris för årets entreprenöriella lärare, stort grattis! Visättraskolan vann årets pedagog (Malou) och årets skolledare (Semira).

En av prisutdelarna igår var Karl Henriksson. Karl, jag och Carina är uppväxta tillsammans, har gått i samma klass åk 1-9. Igår stod vi och blev fotade tillsammans på samma scen. Vilket otroligt sammanträffande!

carina, kalle, jag

Tack för alla värmande kommentarer och hejarop under 2014! Nu tar vi nya tag!

Sköt er och sköt om er!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.