Mycket på ”G”

Filmen ”G” blev en oerhörd succé när den släpptes 1983. Ulrika Örn spelade rollen som Mia, och Niclas Wahlgren spelade Kim. Magnus Uggla gjorde braksuccé som klubbägaren Kristoffer. G stod för gemenskap. Men G kan också stå för något man har på ”gång”. Och det har jag nu! 

Nu på måndag lanseras kampanjen The Battery Challenge. I korthet handlar det om att byta från engångsbatterier till uppladdningsbara batterier. Övningarna är kopplade till en mängd olika ämnen/kursplaner/förmågor. Efter övningarna är det dags för tävling! Eleverna ska skapa en 30 sekunders film där de ska visa/förklara varför det är bättre med uppladdningsbara batterier. jag har varit med och utarbetat övningarna och spånat lite kring filmarbetet. Arbetar ni i åk 7-9 och gymnasiet, så rekommenderar jag denna tävling varmt!

Imorgon (torsdag) får en av mina klasser besök av tidningen”Södra Sidan”. De ska göra ett reportage om vårt projekt som vi har döpt till; ”Toalettprojektet”. Eleverna ska designa en skoltoalett. I deras arbete ingår det att de ska skapa; ritningar på toaletten med hjälp av SketchBook, en bok i Book Creator och slutligen en film med hjälp av appen TouchCast. Under V.45/46 ska eleverna besöka politikerna i Huddinge Kommun och presentera sina förslag. Och förhoppningsvis mynnar det ut i en toalett-renovering.

DESSUTOM är det ett Apple Event nästa vecka (Tis-Ons) på Fotografiska museet. Jag hoppas jag får träffa er som läser denna blogg. Kom fram och säg hej! Jag är en pratglad själ :).

Sköt er och sköt om er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.