Intro till sju(kt) bra appar

Jag har spelat in korta instruktionsvideos till några olika appar, som jag har använt mig av i undervisningen.

Teacherspick, en app för att lotta ut vem som ska få svara i klassrummet. Den kan dessutom dela in klassen i grupper (olika storlekar). Mycket bra app!

Hyperlapse, en app utvecklad av Instagram. Här skapar du enkelt timelapse videor. Rolig app, med många användningsområden, till exempel att ”skynda på” en film på en laboration.

Sketchbook, en måla/rita app, som får till och med mig att framstå som Picasso! En app som varje elev att lyckas! Perfekt i bildundervisningen, men också i teknik (där eleverna ska framställa ritningar med digitala verktyg).

QR-reader, en användarvänlig app. Som både elever och pedagoger kan använda sig av. Skapa egna QR-koder och låt eleverna scanna av dem. Fyll QR-koderna med kluringar, texter, bilder, karttecken, recept, glosor…….

Google earth, en app där eleverna har, nästan,  hela världen i sin hand. Kolla på pyramiderna, hemadressen, Slottet….

Google docs, detta är Googles svar på Pages/Word. Att på ett enkelt sätt kunna dela dokument mellan elever, och/eller lärare, är MYCKET bra! Det är kollaboration!

Google Drive, detta är navet i Google. Här samlar du dina dokument, presentationer, kartor etc, som du har skapat med Googles appar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.